Nwsbrf.nl

4 manieren om je lezers vragen te laten stellen


Voor een nieuwe inschrijving op je nieuwsbrief vraag je niet meer dan een e-mailadres en een naam. Dat is prima om hen over de ‘streep’ te trekken, maar eigenlijk zou je meer van hen willen weten. Welke mogelijkheden zijn er?

1. Start met lezers de gelegenheid te geven om vragen te stellen in de nieuwsbrief zelf.

Dit kan heel eenvoudig door ergens in de nieuwsbrief (in de zijkolom of onder aan de nieuwsbrief) een ruimte op te nemen dat duidelijk is gereserveerd voor vragen. Ikzelf heb in mijn nieuwsbrief als titel “Vragen?” opgenomen (in een opvallende kleur) en daaronder mijn e-mailadres en telefoonnummer gezet. Het gaat er vooral om dat je het lezers gemakkelijk maakt om je een vraag te stellen of misschien wel op het idee te brengen om dit te doen.

2. Stel regelmatig een paar korte vragen in je nieuwsbrief

Neem in je nieuwsbrief een aantal vragen op die je wilt weten van de lezers en die tevens aansluiten bij de rest van de inhoud van je nieuwsbrief. Zo ben je in staat om uiteindelijk heel wat informatie over je lezers te verzamelen.

3. Maak gebruik van een enquête.

Een enquête is een handig middel om meerdere vragen stellen aan de lezer(s). Per individu kun je gegevens verzamelen. Er zijn online verschillende (gratis) enquête tools te vinden. Ik noem je er hier twee waar ik goede ervaringen mee heb: EnqueteMaken.be en SurveyMonkey.com. Probeer het maar eens!

4. Maak gebruik van een poll.

Een poll is een leuk middel om te peilen wat je lezers vinden over een bepaald onderwerp. Een handig hulpmiddel die je hiervoor kunt gebruiken is: GratisPollMaken.nl.


Mocht je nog meer willen weten over  dit onderwerp, laat het ons vooral weten. Reageer in de ruimte hieronder of mail naar: info@nwsbrf.nl .