Nwsbrf.nl

Hoe krijg ik meer abonnees op mijn nieuwsbrief?

Je kent de voordelen van het versturen van een digitale nieuwsbrief en je weet ook welke artikelen aantrekkelijk genoeg zijn om in je nieuwsbrief op te nemen. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen zich gaan inschrijven op je nieuwsbrief en het aantal lezers gaat groeien? Hier volgen een aantal tips die er voor kunnen zorgen dat je meer lezers krijgt voor je nieuwsbrief:
1. Zet een duidelijk inschrijfformulier op elke pagina van je website
Je weet nooit waar mensen op je website terechtkomen, dus kun je er maar beter voor zorgen dat er op elke pagina een inschrijfmogelijkheid is. Niet ergens verborgen in een hoekje, maar gewoon op een duidelijke plek
2. Geef iets weg als beloning voor de nieuwe inschrijving
Mensen belonen voor het inschrijven op je nieuwsbrief wordt altijd gewaardeerd. Een checklist, een advies of een e-book. Iets waar mensen gelijk iets aan hebben.
3. Neem in je nieuwsbrief de mogelijkheid op om het door te sturen naar anderen
Maak het je lezers gemakkelijk om je nieuwsbrief door te sturen aan anderen (‘met een druk op de knop’). Het verlaagt de drempel om een interessant artikel aan andere geïnteresseerden toe te sturen.
4. Gebruik de sociale media om mensen te attenderen op je nieuwsbrief
Laat iedereen in je netwerk weten (Twitter, LinkedIn, Facebook, etc.) dat je weer een nieuwe nieuwsbrief verstuurd hebt en dat er mogelijk een interessant artikel voor hen in staat. Sluit ook gelijk een link bij naar het inschrijfformulier waar zij zich in kunnen schrijven. Dat maakt de stap om in te schrijven weer een stuk gemakkelijker.
5. Blog met regelmaat, zodat mensen vaker op je website komen (en zich gaan inschrijven)
Bloggen is nog steeds een uitstekende manier om gevonden te worden op het internet. Vinden mensen je blog interessant? Dan is de stap naar een inschrijving op je nieuwsbrief zo gemaakt.
6. Neem een verwijzing naar je nieuwsbrief op in je e-mailhandtekening
Ongemerkt verstuur je dagelijks meer e-mailberichten dan je denkt. Waarom zou je deze kans niet aangrijpen om de ontvangers van je e-mailberichten ook te wijzen op je nieuwsbrief?
Veel succes!